Zapiekane bułeczki serowe

Sylwia Ładyga, uczestniczka V edycji programu Masterchef, ambasadorka marki Serenada dla Babci i Dziadka przygotowała przepis na bułeczki serowe zapiekane z jajkiem i czerwoną cebulą. To propozycja, którą można wykorzystać nie tylko przy tak miłym święcie, ale warto sprawić dziadkom przepyszny prezent!

Składniki

  • bułki grahamki – 3 szt.
  • ser żółty np. Gouda od Serenady – 300 g
  • jajko – 3 szt.
  • czerwona cebula – 2 szt.
  • rukola
  • masło – 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • świeży szczypiorek

Sposób przygotowania

Lekko ścinamy wierzch bułek, wydrążamy środek. Czerwoną cebulę pokrojoną w piórka przesmażamy na maśle, wkładamy do wnętrza bułek. Dodajemy starty ser Gouda Serenada i wbijamy po jednym jajku. Posypujemy solą i pieprzem.

Reklama

Zapiekamy ok. 20 minut / 180C. Podajemy ze świeżą rukolą.

Smacznego!

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje