Zapiekanka

Zapiekanka z białej kiełbasy.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 1kg białej kiełbasy,
- 2 cebule,
- główka czosnku,
- łyżka smalcu,
- pieprz

Przygotowanie:

Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem, ułożyć w nim ścisło kiełbasę. Cebulę obrać i pokroić w krążki. Z główki czosnku oddzielić 5 ząbków, obrać je. Kiełbasę obłożyć cebulą i czosnkiem. Doprawić pieprzem. Piec w gorącym piekarniku około 50 minut. Co jakiś czas kiełbasę nakłuwać wykałaczką. Najlepiej podawać ją na gorąco, z chrzanem.
Czas przygotowania 60 minut

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: kiełbasy | zapiekanka | kiełbasa

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje