Zapiekanka curry z kaszą kuskus i rodzynkami

Niepowtarzalny smak zawdzięcza rodzynkom!

Składniki

  • 2 szklanki kaszy kuskus
  • 100 g Rodzynek bursztynowych np. Bakalland
  • 40 g sera koziego
  • Sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżeczki curry
  • Pół łyżeczki startego imbiru
  • 2 łyżeczki śmietany do sosów

Sposób przygotowania

Kuskus przygotowujemy zgodnie z wytycznymi na opakowaniu. Następnie dodajemy do niego rodzynki, starty imbir, curry, pieprz i sól. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Najpierw układamy pierwszą warstwę kaszy na którą przekładamy pokrojony w plasterki kozi ser i śmietanę. Następnie dodajemy drugą warstwę kaszy. Wierzch posypujemy dodatkowo rodzynkami. Danie wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut. 

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje