Zapiekanka makaronowa - Maggie

W makaronie z amarantusem jest dużo błonnika, skrobii, białka, żelaza i magnezu - wszystkie składniki mają zbawienny wpływ na przyspieszenie przemiany materii i co ważne dla wszystkich pań, opóźniają efekty starzenia.

Składniki:

Reklama

30 dag piersi z kurczaka (lub szynki)

30 dag pieczarek

1 i 1/2 serka topionego

1 papryka czerwona

250 ml śmietanki 12 proc.

2 ząbki czosnku

200 g grubego makaronu z amarantusem (np. świderki bądź rurki)

1/2 pęczka natki pietruszki

pieprz, trochę vegety

inne przyprawy według własnego uznania

Sposób przygotowania:

Na tłuszczu przesmażyć mięso pokrojone w dość dużą kostkę wraz z pieczarkami. Dodać pokrojoną paprykę i całość lekko poddusić. Wrzucić serki topione oraz drobno pokrojony czosnek. Mieszając należy doprowadzić do roztopienia serków uważając jednocześnie, aby potrawa się nie przypaliła. Ugotować makaron i dodać do reszty produktów. Całość podlać śmietaną. Wymieszać i doprawić do smaku przyprawami. Po wierzchu posypać zieloną pietruszką.

Zapiekanka jest łatwa i szybka w przyrządzeniu, a dzięki użyciu makaronu z amarantusem, jest również zdrowa. Makaron ten został wzbogacony mąką z nasion amarantusa, która przedłuża życie komórek ludzkich. Jest doskonałym składnikiem diety dla osób, które prowadzą bardzo aktywny tryb życia.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: zapiekanka | makaron

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje