Zapiekanka Piecholiny

Proste i smaczne danie.

Przepis:

Reklama

Świeże bułeczki, 1 kg pieczarek, żółty ser, świeża szyneczka, papryka czerwona, żółta, ketchup.

1. Pieczarki - obieramy je ze skórki, kroimy na małe kawałki i gotujemy w solonej wodzie przez ok. 30 - 40 minut na małym ogniu,po ugotowaniu należy je przesmażyć na masełku dla wzbogacenia smaku.
2. Bułeczki przekrojone na pół smarujemy lekko masłem.
3. Na przygotowane bułeczki kładziemy pokrojoną w małe kosteczki szynkę, paprykę, usmażone pieczarki i starty ser żółty.
4. Zapiekanki wkładamy do rozgrzanego piekarnika do ok. 150 stopni na około 10 minut.
5. Gotowe zapiekanki można dla smaku polać trochę ketchupem.
6. Smacznego!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje