Zapiekanka z bagietką

Lekka przekąska.

Składniki:

- 1 czerstwa bagietka,
- 2 szklanki mleka,
- 2 jajko,
- 2 łyżki rodzynek,
- 2 łyżki owoców kandyzowanych,
- 8 łyżek roztopionego masła,
- 4 łyżki cukru,
- 3 łyżki masła,
- kilka listków melisy

Przygotowanie:

Naczynie żaroodporne grubo wysmarować masłem. Bagietkę pokroić w plastry i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przesypując kromki rodzynkami i pokrojonymi owocami kandyzowanymi. Mleko wymieszać z jajkiem, cukrem i masłem, zalać przygotowaną bagietkę i wstawić do zimnego piekarnika. Piec w temperaturze 180 st. C ok. 40 min. Podawać udekorowaną listkami melisy.
Czas przygotowania 1 h.

Dowiedz się więcej na temat: zapiekanka | potrawy wegetariańskie | dania na słodko

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje