Zapiekanka z flaczków

Uwielbiamy zapiekanki. Robi się je szybko i bez wysiłku, poza tym szybko znikają z talerza. W dzisiejszym przepisie głównym składnikiem będą flaczki.

Zrób na obiad sycącą zapiekankę.
Zrób na obiad sycącą zapiekankę.123RF/PICSEL

Składniki:

  • słoik gotowych flaczków cielęcych
  • majeranek
  • 5 ugotowanych ziemniaków
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • koperek

Sposób przygotowania:

Flaczki podgrzewamy. Ziemniaki kroimy na plasterki, układamy w naczyniu żaroodpornym. Wyciągamy flaczki z sosu, układamy na ziemniakach, posypujemy wierzch startym serem. Dodajemy 3-4 łyżki sosu z flaczków i zapiekamy w piekarniku, aż ser się zrumieni. Posypujemy posiekanym koperkiem, podajemy jako drugie danie.

Sprawdzony przepis na kurczaka zapiekanegoInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas