Zapiekanka z frytkami

Pomysł na prosty i szybki obiad.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 1 kg mielonego mięsa,
- 2 jogurty, 1 cebula,
- frytki mrożone (750 g),
- 2 cytryny, 3 łyżki margaryny,
- wegeta, sól, pieprz, natka pietruszki.

Przygotowanie:

Mielone mięso doprawić do smaku i dusić na tłuszczu. Dodać pokrojoną cebulę i posiekaną natkę. Składniki dokładnie wymieszać, a następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na masę wyłożyć frytki. Posolić. Cytrynę pokroić w plastry i ułożyć między frytkami. W garnku wymieszać jogurty z solą i pieprzem, a następnie polać tym masę. Tak przygotowaną potrawę piec w piekarniku do momentu, aż frytki będą miękkie i złociste.

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas!

Kobieta INTERIA.PL on Facebook

Dowiedz się więcej na temat: frytki | zapiekanka | mięso mielone

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje