Zapiekanka z mięsem mielonym

Prawdziwie polski przysmak.

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego
  • 1,2 kg ziemniaków
  • 40 dag sera gouda
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 por
  • 30 dag pieczarek
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • olej
  • sól pieprz

Przygotowanie:

1. Ziemniaki pokrój w cienkie plastry. Pieczarki pokrój w kostkę, pora w plastry, warzywa oprósz solą. Na oleju podsmaż pieczarki i pora, dodaj mięso z przyprawami i czosnkiem, smaż 15 minut, dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj.

Reklama

2. W naczyniu układaj ziemniaki, mięso z warzywami i znów ziemniaki. Danie zapiekaj 1,5 godziny w temp. 180˚ C. Pod koniec pieczenia ułóż plastry sera.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje