Zapiekanka z naleśników

Danie z pomysłem.


Reklama


Składniki na 8 porcji:

Ciasto:
- szklanka mąki,
- szklanka mleka,
- szklanka wody, 2 jajka,
- szczypta soli, łyżka oleju.
Farsz:
- 1 główka kapusty,
- 20 dag pieczarek,
- łyżka koncentratu pomidorowego,
- kawałek kiełbasy zwyczajnej,
- sól, pieprz, 15 dag żółtego sera,
- pół łyżeczki papryki.

Przygotowanie:

Składniki ciasta wymieszać, odstawić na pół godziny. Na tłuszczu usmażyć cienkie naleśniki. Kapustę drobno poszatkować, dolać wody i dusić. Dodać pokrojoną i usmażoną z pieczarkami kiełbaskę oraz koncentrat pomidorowy. Przyprawić. W półmisku układać na przemian naleśniki i farsz. Posypać serem, zapiec. Podawać gorące z surówką.

Czas przygotowania 40 minut

Dowiedz się więcej na temat: szklanka | naleśniki | zapiekanka

Reklama

Wasze komentarze (0)

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje