Zapiekanka z warzywami

Pora i kalafior umyj. Pora pokrój w piórka, kalafior podziel na różyczki.

Zapiekanka z warzywami
Zapiekanka z warzywami123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Pora i kalafior umyj. Pora pokrój w piórka, kalafior podziel na różyczki. Warzywa umieść w naczyniu do gotowania na parze i gotuj 10 minut. Zamiast tego możesz je podsmażyć. Jajka ubij, dodaj śmietanę, żółty ser i przyprawy.

2. W formie ułóż warzywa, zalej sosem. Jabłka obierz i ułóż na zapiekance. Parówki pokrój, podsmaż. Całość piecz 40 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem posyp smażonymi parówkami.

Czas przygotowania: ok. godziny

Zmysłowe smaki: Torcik bezowy z truskawkami i bitą śmietanąInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas