Zapiekanka z warzywami

Pora i kalafior umyj. Pora pokrój w piórka, kalafior podziel na różyczki.

Składniki na 4 porcje:

  • 4 pory
  • duży kalafior
  • 6 jajek
  • 20 dag żółtego sera
  • 150 ml śmietany
  • 18 proc.
  • 8 małych jabłek
  • gałka muszkatołowa
  • czosnek granulowany
  • ostra papryka w proszku
  • 2 parówki
  • łyżka masła
  • sól

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Pora i kalafior umyj. Pora pokrój w piórka, kalafior podziel na różyczki. Warzywa umieść w naczyniu do gotowania na parze i gotuj 10 minut. Zamiast tego możesz je podsmażyć. Jajka ubij, dodaj śmietanę, żółty ser i przyprawy.

2. W formie ułóż warzywa, zalej sosem. Jabłka obierz i ułóż na zapiekance. Parówki pokrój, podsmaż. Całość piecz 40 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem posyp smażonymi parówkami.

Czas przygotowania: ok. godziny

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje