Zapiekany serowy warkocz z ciasta francuskiego z warzywami

Idealna przekąska na drugie śniadanie

Składniki

  • ciasto francuskie – 1 op. / 300 g
  • ser żółty np. Radamer od Serenady – ok. 250 g
  • papryka czerwona – 1 szt.
  • kukurydza – ok. 100 g
  • sól, pieprz, papryka słodka lub ostra (w zależności od upodobań)
  • szczypiorek do posypania
  • jajko do posmarowania

Sposób przygotowania

Ścieramy żółty ser i dodajemy drobno okrojoną paprykę oraz kukurydzę. Doprawiamy do smaku.

Reklama

Ciasto francuskie rozcinamy na 3 długie płaty. Na każdym płacie układamy wzdłuż farsz i sklejamy (jak pierogi).

Sklejamy 3 końce razem i zwijamy w dość ciasny warkocz. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy np. świeżym szczypiorkiem

Pieczemy ok. 30 minut / 190°C.

Smacznego!

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje