Zbójnicki rarytas

Ziemniaki z boczkiem zawsze smakują wybornie.

Ziemniaki faszerować możesz boczkiem na wiele sposobów
Ziemniaki faszerować możesz boczkiem na wiele sposobów123RF/PICSEL

Przygotowanie:

1. Upiecz 8 dużych młodych ziemniaków w mundurkach. Zetnij wierzchy i wydrąż. Posól. Środki rozgnieć widelcem.

2. Posiekaj obraną cebulę oraz 20 dag wędzonego boczku. Składniki podsmaż na oleju. Zdejmij z patelni, a potem wymieszaj z rozgniecionymi ziemniakami.

3. Dodaj 10 dag startego oscypka i posiekany szczypiorek. Przypraw na pikantnie solą oraz pieprzem. Masą napełnij wydrążone łupinki. Piecz jeszcze 20 minut w temp. 180°C.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas