Zdrowe batoniki musli

Na zdrową osłodę życia!

Składniki:

  • 4 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki migdałów
  • 125 g masła
  • 3/4 szklanki drobno posiekanej ciemnej czekolady
  • łyżeczka esencji waniliowej
  • 1/2 szklanki miodu
  • 1/3 szklanki brązowego cukru

Reklama

Przygotowanie:


Gotuj razem masło, esencję waniliową, miód i cukier, aż do całkowitego połączenia się składników. Gdy zacznie się gotować, zmniejsz ogień i potrzymaj na kuchni jeszcze przez 5 minut.

Ostudzoną masę połącz z uprażonymi w piekarniku płatkami i migdałami. Dodaj czekoladę. Całość rozsmaruj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Przykryj drugą warstwą pergaminu i przyciśnij książką. Odstaw do całkowitego wystygnięcia na godzinę.


Dowiedz się więcej na temat: musli

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje