Zdrowe batoniki musli

Na zdrową osłodę życia!

Batoniki musli
Batoniki musli123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki migdałów
  • 125 g masła
  • 3/4 szklanki drobno posiekanej ciemnej czekolady
  • łyżeczka esencji waniliowej
  • 1/2 szklanki miodu
  • 1/3 szklanki brązowego cukru

Przygotowanie:


Gotuj razem masło, esencję waniliową, miód i cukier, aż do całkowitego połączenia się składników. Gdy zacznie się gotować, zmniejsz ogień i potrzymaj na kuchni jeszcze przez 5 minut.

Ostudzoną masę połącz z uprażonymi w piekarniku płatkami i migdałami. Dodaj czekoladę. Całość rozsmaruj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Przykryj drugą warstwą pergaminu i przyciśnij książką. Odstaw do całkowitego wystygnięcia na godzinę.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas