Zielona sałatka

Lekka i niskokaloryczna.

Składniki:

Reklama

- 1/2 główki sałaty,
- 2 dojrzałe awokado,
- 2 owoce kiwi,
- 1/2 świeżego ogórka,
- łodyga selera naciowego,
- łyżka posiekanego koperku,
- 1-2 ząbki czosnku,
- 5 łyżek oliwy,
- sok z cytryny,
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Opłukaną sałatę osącz, porwij na małe kawałki. Włóż do przezroczystej salaterki. Ogórek pokrój w słupki, selera w plasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę, utrzyj z solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą. Obrane kiwi pokrój w plasterki, a te na ćwiartki. Posyp sałatę. Miąższ awokado pokrój w kostkę, umieść na kiwi, polej 2 łyżkami sosu. Na tym umieść ogórek wymieszany z selerem. Polej resztą sosu. Przykryj odstaw do lodówki na 20 minut. Przed podaniem wymieszaj. Serwuj z ciemnym pieczywem z ziarnami.

Znasz lepszy przepis?Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: kiwi | sałatka | sałatki | potrawy wegetariańskie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje