Zielony chłodnik

Pełna witamin zupa, która zachwyca wyrazistym smakiem.

Składniki

  • 4 zielone papryki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 średnie ogórki
  • 1 dojrzałe awokado
  • pęczek dymki wraz z cebulkami
  • 1/2 pęczka
  • natki kolendry
  • pęczek natki pietruszki
  • miąższ jednej czerstwej
  • pszennej kajzerki
  • łyżka soku z limonki lub cytryny
  • po 3 łyżki
  • oliwy i białego octu winnego
  • sól, pieprz
  • łyżeczka zielonego
  • tabasco
  • 1/2 pęczka natki kolendry do dekoracji

Miąższ kajzerki namocz w wodzie i odciśnij. Warzywa oczyść i pokrój w drobną kostkę. Przekrój awokado, wyjmij miąższ łyżeczką, skrop sokiem z cytryny. Posiekaj dymkę i obie natki. Dodaj oliwę i ocet. Dopraw. Krótko zmiksuj. Podaj z kolendrą, ew. skrapiając jeszcze oliwą (w upalne dni możesz serwować z kostkami lodu).

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje