Zielony mus w kieliszkach

Awokado i kawior w orzeźwiającym musie.

Składniki:

  • 1 awokado, sól
  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnku, chili
  • 1 małe op. czerwonego kawioru
  • kilka tostów
  • 10 dag serka czosnkowego
  • 1 ogórek

Przygotowanie:

1. Awokado obierz, usuń pestkę. Miąższ skrop sokiem z cytryny. Zmiksuj z posiekanym czosnkiem, dopraw solą i chili. Mus przełóż do kieliszków. Rozłóż warstwę czerwonego kawioru. Schłodź.

Reklama

2.  Tosty opiecz, kieliszkiem wytnij z nich krążki. Serek dopraw do smaku solą. Ogórek pokrój w plasterki. Grzanki przekładaj serkiem i ogórkiem, układaj po dwie na warstwie kawioru. Ozdób dowolnie.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje