Zielony mus w kieliszkach

Awokado i kawior w orzeźwiającym musie.

Mus podać również można w wersji bez tostów.
Mus podać również można w wersji bez tostów. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 awokado, sól
  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnku, chili
  • 1 małe op. czerwonego kawioru
  • kilka tostów
  • 10 dag serka czosnkowego
  • 1 ogórek

Przygotowanie:

1. Awokado obierz, usuń pestkę. Miąższ skrop sokiem z cytryny. Zmiksuj z posiekanym czosnkiem, dopraw solą i chili. Mus przełóż do kieliszków. Rozłóż warstwę czerwonego kawioru. Schłodź.

2.  Tosty opiecz, kieliszkiem wytnij z nich krążki. Serek dopraw do smaku solą. Ogórek pokrój w plasterki. Grzanki przekładaj serkiem i ogórkiem, układaj po dwie na warstwie kawioru. Ozdób dowolnie.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas