Ziemniaczane krokiety - palce lizać!

Pyszne i banalne do przygotowania krokiety polubią zarówno dorośli, jak i dzieci. Można jeść je solo jako danie wegetariańskie z odrobiną sosu pieczarkowego lub jako dodatek do mięsa. Wypróbuj nasz przepis!

Krokiety ziemniaczane
Krokiety ziemniaczane123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Ziemniaki ugotuj z odrobiną soli. Jeszcze ciepłe rozgnieć na jednolitą masę i poczekaj aż wystygną.

Dodaj jajka, natkę pietruszki, a następnie dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj do połączenia składników.

Uformuj podłużne krokiety, obtocz w jajku, a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas