Ziemniaczane trójkąty

Danie idealne dla fanów potraw z ziemniaków!

Czas przyrządzenia: 45 minut
Składniki dla: 4 osoby

Składniki

  • 3 ziemniaki
  • cebula
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • łyżka mąki
  • 2 dag wędzonego łososia
  • szczypta słodkiej czerwonej papryki
  • szczypta tymianku
  • koperek
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obierz, pokrój w cienkie plastry, oprósz solą, odstaw. Jajka, mąkę, mleko, sól i pieprz wymieszaj ze sobą. Ziemniaki odsącz z nadmiaru wody, posyp papryką i tymiankiem, dodaj pokrojoną cebulę. Smaż na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane.

2. Całość zalej masą jajeczną, czekaj, aż się zetnie. Przewróć na drugą stronę, smaż jeszcze pięć minut. Placek zdejmij z patelni, pokrój w trójkąty. Oprósz grubo mielonym pieprzem. Podawaj z koperkiem i wędzonym łososiem

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje