Ziemniaczki z pesto

Okazuje się, że pesto pasuje nie tylko do makaronu. Dziś proponujemy połączyć go z ziemniakami.

Połączenie dwóch, wyjątkowych smaków
Połączenie dwóch, wyjątkowych smaków123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Ziemniaki umyć, obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Rukolę umyć, dokładnie osuszyć. Ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić do dość dużej miski. Wymieszać pesto, oliwę, wodę, sól i pieprz. Sosem polać ziemniaki, dobrze je wymieszać. Dodać pomidory, całość posypać prażonymi orzeszkami i pokrojoną zieleniną. 

Jak szybko zrobić pesto?Interia Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas