Ziemniaki faszerowane

W wersji wegetariańskiej równie pyszne

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Przekrój wzdłuż, lekko wydrąż. Pomidory umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Dodaj pokrojone oliwki, pół posiekanego szczypiorku z dymki,posiekaną paprykę, przeciśnięty czosnek i nieco miąższu z wydrążonych ziemniaków.

2. Cebulki dymki pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Dodaj i wymieszaj z przyprawami i oregano. Masą wypełnij ziemniaczane miseczki, posyp utartym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200°C przez ok. 20 minut.Posyp szczypiorkiem. Podawaj gorące.

Najlepszy przepis na pieczone ziemniakiInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas