Ziemniaki z pieczarkami

Pomysł na kolację.

Składniki:

  • 6 ziemniaków
  • 20 dag pieczarek
  • 30 dag mielonej karkówki
  • 1 cebula
  • po 1 małej czerwonej i żółtej papryce
  • 6 łyżek tartego parmezanu
  • 6 łyżek oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • ostra i słodka papryka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Ziemniaki dobrze wyszoruj. Przetnij wzdłuż,wydrąż. Środki pokrój. Łupinki posyp solą. Posmaruj 3 łyżkami oleju. Piecz 45 minut w temp. 190°C. Pieczarki oczyść, pokrój w kosteczkę. Papryki rozetnij, usuń pestki, strąki opłucz i drobno pokrój. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na reszcie oleju. Dodaj środki ziemniaków, mięso, paprykę i pieczarki. Duś ok. 15 minut.

Reklama

2. Farsz przypraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Nałóż do wydrążonych łupinek. Posyp parmezanem. Piecz jeszcze 20 minut. Udekoruj, np. natką.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje