Zimne nóżki w wersji fit

Na kolację w sam raz!

Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 40 dag ugotowanego mięsa wołowego lub drobiowego
  • 5-6 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo
  • 60 ml octu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 500 ml czystego bulionu mięsnego lub warzywnego
  • garść fasolki szparagowej

Sposób przygotowania

1. Bulion podgrzej z octem i cukrem. Przestudź. Mięso pokrój na kawałeczki. Bulion wlej do czystego garnka i wsyp żelatynę. Gdy napęcznieje, bulion podgrzej. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. 

2. Mięso wymieszaj z bulionem. Do salaterki wlej 1/2 bulionu, schłodź, ułóż pokrojone jajka, zalej resztą bulionu. Odstaw, by galareta stężała. Udekoruj fasolką.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje