Zimny barszczyk

Na upalne dni.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 0,5 kg młodych buraczków,
- pęczek młodej włoszczyzny,
- sól, pieprz,
- 1 kostka rosołowa,
- 1 litr jogurtu naturalnego,

- sok z 1 cytryny,
- kilka gałązek szczypiorku,

Przygotowanie:

Kostkę rosołową rozpuścić w 1 litrze wody i ugotować w rosole oczyszczone warzywa, zakwasić sokiem z cytryny i schłodzić. Zmiksować w malakserze, doprawić solą i pieprzem. Jogurt doprawić lekko solą i pieprzem. Nalewać do talerzy pół na pół dekorować szczypiorkiem.
Czas przygotowania 1 h plus czas chłodzenia. Przepis na 9 osób.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas