Zioła najlepsze do drobiu

Musisz mieć je w swojej kuchni.

1. Mięso drobiowe często gości na naszych stołach. Cenimy je nie tylko za delikatny smak, ale i wartości odżywcze. Dostarcza nam białka oraz witamin potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania mózgu i krążenia. Do tego pozwala na przygotowanie wielu niskokalorycznych dań. Ich smak najlepiej podkreślą aromatyczne zioła!

Reklama

2. Rozmaryn zaostrzy smak i nada charakter kurczakowi pieczonemu w całości.

3. Bazylia świetnie pasuje np. do makaronów czy zapiekanek z dodatkiem drobiu.

4. Natka i czosnek poprawią smak dań z mielonego mięsa, np. klopsów.

5. Szałwia będzie wyborna do kurczaka pieczonego, np. udek, i duszonego, np. w potrawkach.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje