Ziołowa i łososiowa jajecznica podawana w skorupkach

Oryginalnie.

Składniki:

- 8 jajek,
- 150 ml mleka,
- sól, pieprz,
- 100 g wędzonego łososia,
- pęczek koperku,
- pęczek pietruszki,
- pęczek szczypiorku,
- 2 łyżki oleju,
- pół opakowania rzeżuchy,
- 2 łyżki czerwonego kawioru

Przygotowanie:

Końcem noża ostrożnie zrobić otwory w jajkach i wylać zawartość do miski. Skorupki dokładnie umyć. Jajka roztrzepać, dodać mleko, sól, pieprz. Łososia pokroić w drobną kostkę. Zioła drobno posiekać. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni, wlać połowę jajek, dodać łososia i łyżkę koperku. Smażyć mieszając aż jajecznica się zetnie. Zdjąć z patelni i odłożyć w ciepłe miejsce. Patelnię umyć, ponownie rozgrzać łyżkę oleju i smażyć pozostałe jajka z posiekanymi ziołami. Jajecznicę nakładać do skorupek. Dekorować rzeżuchą, szczypiorkiem i kawiorem.
Czas przygotowania: 30 minut
Jedna porcja zawiera: 670 kJ/160 kcal

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje