Zupa cytrynowa

Zupa na indyczym mięsie z cytrynowym akcentem. Może być podawana dzieciom, które ukończyły drugi rok życia.

Wyjątkowy aromat jest zasługą cytrynowego akcentu
Wyjątkowy aromat jest zasługą cytrynowego akcentu123RF/PICSEL

Przygotowanie:

1. Pietruszkę i seler dokładnie umyj, obierz i opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój je w kostkę, włóż do garnka i zalej 250 ml wrzątku.

2. Mięso opłucz, dodaj do warzyw i gotuj wszystko do miękkości. Odcedź warzywa i mięso, ale nie wylewaj wywaru, tylko dodaj do niego wyciśnięty sok z cytryny i ponownie zagotuj.

3. Mięso z indyka pokrój na bardzo małe kawałki i wraz z warzywami dodaj do wywaru.

4. Zupkę zabiel śmietaną i gotuj przez chwilę. Dodaj do niej ryż i posiekany koperek.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas