Zupa fasolowa (po 2. roku)

Taką zupę zrobisz szybko i bez wysiłku. Wykorzystaj do niej świeże warzywa, będzie smakować doskonale. Zamiast soli możesz doprawić ją zdrowymi ziołami np. majerankiem.

Taka zupa smakuje całej rodzinie.
Taka zupa smakuje całej rodzinie. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1/2 pęczka włoszczyzny
  • 2 ziemniaki
  • 2 łyżki fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej)
  • 2 łyżeczki śmietany
  • kilka gałązek koperku

Sposób przygotowania:

1. Włoszczyznę i ziemniaki dokładnie oczyść, obierz oraz opłucz pod bieżącą wodą. Następnie pokrój warzywa w drobną kostkę.

2. Z fasolki szparagowej odetnij twarde końce i usuń włókna. Pokrój ją na drobne kawałki.

3. Wszystkie warzywa włóż do garnka i zalej wrzątkiem. Następnie gotuj aż do miękkości.

4. Gdy wywar z warzyw będzie gotowy, dodaj śmietanę i wymieszaj zupkę.

5. Posyp zupkę drobno posiekanym koperkiem.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas