Zupa jagodowa

Kiedy szukasz nowości w kulinariach, sięgnij po nasz przepis. Zupa jagodowa będzie miłą odmianą codziennego jadłospisu. Jest bardzo zdrowa i idealna na upały.

Zupa jagodowa smakuje wyśmienicie.
Zupa jagodowa smakuje wyśmienicie. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • szklanka czarnych jagód lub szklanka kompotu z jagód
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • cukier
  • słodka śmietanka
  • wiórki kokosowe (1 łyżeczka)

Sposób przygotowania:

Zagotowujemy jagody z 2 szklankami posłodzonej wody. Rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną w ¼ szklanki wody i wlewamy na gotujący się kompot, gdy zgęstnieje, dodajemy słodką śmietanę. Podajemy na ciepło lub na zimno posypane wiórkami kokosowymi.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas