Zupa krem z krewetkami i koprem

Słoneczna i aromatyczna zupa krem z czerwonych warzyw z dodatkiem egzotycznych akcentów i aromatycznego koperku to propozycja dla wszystkich spragnionych wiosennych smaków!

Składniki

  • 1 opakowanie Zupy krem z czerwonych warzyw np. Proste Historie 450 g
  • 2 czubate łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • papryczka chilli
  • 4 kromki chleba pszennego
  • 220 g krewetek koktajlowych
  • 200 ml białego wina
  • kilka gałązek kopru
  • sól do smaku

Sposób przygotowania


Zupę krem z czerwonych warzyw (np. Proste Historie) wsyp do ok. 600 ml gotującego się bulionu. Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Zupę lekko przestudź, a następnie zmiksuj i dopraw przyprawą z koperkiem dołączoną do opakowania.   Pokrój kromki chleba w kostkę, zarumień na patelni do uzyskania złotego koloru, przełóż na talerz. Następnie na patelni rozpuść masło, dodaj posiekane ząbki czosnku, posiekaną ostrą papryczkę chilli i krewetki. Smaż przez 2 minuty na dużym ogniu, podlej białym winem i duś przez kolejne 5 minut. Dopraw solą, posyp posiekanym koprem i wymieszaj zawartość patelni z przygotowaną zupą krem. Krótko zagotuj i serwuj z grzankami.   

Smacznego!

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje