Zupa krem z kurczakiem

Bardzo smaczna i sycąca.

Składniki

  • 1 por
  • 2 ziemniaki
  • 6 szkl. bulionu warzywnego
  • 1 duży brokuł
  • 50 dag szpinaku
  • 1 filet z kurczaka
  • 4 łyżki jogurtu
  • po 2 łyżki zielonego i czerwonego pesto (ze słoika)
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Filet rozetnij na 2 płaty, rozbij je. Przypraw. Jeden z płatów posmaruj zielonym pesto, a drugi - czerwonym. Zwiń. Każdy z rulonów potnij na 6 plasterków. Przygotuj 4 długie wykałaczki. Nabijaj na nie po 3 ślimaczki. Szaszłyki piecz 20 min w 180 st. C (góra i dół). Por, szpinak i brokuł oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz, umyj, potnij w kostkę. W garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej warzywa. Zalej je bulionem. Gotuj ok. 20 min. Zmiksuj. Przypraw solą i pieprzem. Rozlej do kokilek. Wlej po 1 łyżce jogurtu, lekko przemieszaj. Podawaj z szaszłykami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje