Zupa krem z kurek i czosnku

Sezon na grzyby trwa. Przygotuj z nich pyszną i aromatyczną zupę

Krem z kurek
Krem z kurekmateriały prasowe

Sposób przygotowania

Oczyść kurki, obierz i umyj czosnek oraz ziemniaki. Większe grzybki przekrój na pół, mniejsze pozostaw w całości. Czosnek i ziemniaki pokrój w kostkę. W garnku rozpuść masło z oliwą, wrzuć czosnek do zrumienienia, dodaj większą część kurek, następnie ziemniaki i podsmaż całość przez ok. 5-6 minut. Dolej wodę, przypraw do smaku pieprzem Czarnym, papryką słodką i gałką muszkatołową  i gotuj przez  20 minut pod przykryciem. Następnie zmiksuj. Wlej zupę do talerzy, ułóż po kilka kurek. Posyp pietruszką.

Smacznego!

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas