Zupa orzechowa

Postna i oryginalna.

Składniki na 6 porcji:

Reklama

- 1 l wywaru z warzyw,
- pół szklanki śmietany,
- 20 dag orzechów włoskich,
- 2 żółtka, sól, pieprz, cukier

Przygotowanie:

Zagotować wywar z warzyw z posiekanymi orzechami. Śmietanę utrzeć z żółtkami, cukrem, solą i pieprzem do smaku. Powoli wlewać na gotujący się, ale już nie wrzący wywar. W trakcie stale mieszać. Zupę podać z grzaneczkami z białej bułki.
Czas przygotowania: 15 minut
1 porcja: 259 kcal

Dowiedz się więcej na temat: zupa | Kuchnia świąteczna - Boże Narodzenie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje