Zupa paprykowa

Pyszna i sycąca

Zupa paprykowa
Zupa paprykowa123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Świeże pomidory sparz, obierz ze skórki i oczyść z pestek. Suszone pomidory drobno pokrój. Papryki oczyść, opłucz i potnij na kawałki. Cebulę oraz czosnek obierz, grubo posiekaj. Tosty pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć paprykę, cebulę oraz czosnek. Warzywa smaż 5 minut. Potem dodaj do nich świeże i suszone pomidory. Oprósz solą i słodką papryką. Dołóż tosty. Zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj ok. 15 minut. Miękkie warzywa wraz z wywarem zmiksuj na gładko. Zupę rozlej do miseczek. Każdą porcję posyp orzeszkami piniowymi albo pestkami słonecznika.

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas