Zupa pavese

Aktualizacja

Zupa pavese to tak naprawdę włoski rosół z grzanką i jajkiem. Z dodatkiem tartego sera, podbija serca i żołądki nie tylko południowców. Zupa pavese oczarowała Włochów, teraz twoja kolej! Sprawdź ten przepis i daj nam znać, co o nim myślisz!

Zupa pavese to włoski rosół z jajkiem i chlebem
Zupa pavese to włoski rosół z jajkiem i chlebem 123RF/PICSEL

Zupa pavese - przygotowanie

1. Pieczywo natrzyj czosnkiem i zrumień w piekarniku lub na grillu z dodatkiem oliwy.

2. Gorące kromki połóż na dnie miseczki lub talerza, wlej na nie całe żółtko i posyp natką pietruszki.

3. Całość zalej gorącym wywarem, posyp szczodrze tartym serem. Podawaj gorące.

***

Sprawdź też:

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Zupa cebulowaPolsat
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas