Zupa rybna

Z ryb słodkowodnych.

Składniki na 8 porcji:

Reklama

- 2 l wywaru warzywnego,
- 2 kg różnych filetów rybnych (z ryb słodkowodnych),
- 3 duże różnokolorowe strąki papryki,
- 2-4 cebule,
- 50 dag ziemniaków,
- 1-2 łyżki słodkiej sproszkowanej papryki,
- 1 papryczka chili,
- estragon,
- sól,
- sok z cytryny,
- 2 łyżki oleju

Przygotowanie:

1. Obrać ziemniaki, opłukać, pokroić w małą kostkę. Obraną cebulę drobno posiekać. Umyć, oczyścić duże strąki papryki, pokroić w paski, Chili rozciąć, usunąć nasionka, strączek pokroić w cieniutkie plasterki.
2. W rondlu rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę, a kiedy się zeszkli, dołożyć pokrojoną w paski paprykę. Przesmażyć, oprószyć słodką papryką, lekko zasmażyć, a następnie dodać chili i estragon. Włożyć pokrojone w kostkę ziemniaki i zalać wywarem rybnym. Zagotować, zmniejszyć płomień i na małym ogniu gotować około 5 minut.
3. W tym czasie filety rybne opłukać, pokroić i skropić sokiem z cytryny. Dodać do zupy. Gotować jeszcze około 15 minut (do czasu, aż ziemniaki będą miękkie). Doprawić do smaku. Zupę podawać ze świeżym pieczywem.
Czas przygotowania: 45 minut
1 porcja: 270 kcal

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: zupa | ryby

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje