Zupa rybna

Z karpia.

Składniki na 4 porcje:

- 1 sprawiony karp,
- sól,
- 3 cebule,
- 2 zielone papryki,
- 2 pomidory,
- łyżka przecieru pomidorowego,
- słodka papryka,
- ewentualnie papryczka do dekoracji

Przygotowanie:

Z karpia odciąć głowę i ogon. Mięso wyfiletować, pokroić w duże kostki, posolić. Cebulę i paprykę pokroić. Głowę z ryby, ogon i kręgosłup oraz cebulę, paprykę i pomidory gotować w 1,25 l osolonej wody przez około 30 minut. Zupę przecedzić, dodać przecier pomidorowy oraz mięso ryby pokrojone w kostkę i gotować jeszcze 15-20 minut.
Czas przygotowania: 60 minut
Jedna porcja zawiera: 750 kJ/179 kcal

Dowiedz się więcej na temat: ryby | karp | zupa

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje