Zupa tajska z kiełkami bambusa

Zaskoczysz nią domowników!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Pierś natrzyj solą, pieprzem,czosnkiem, słodką i ostrą papryką,odstaw. Na maśle zeszklij pokrojoną cebulę,dodaj posiekany szczypior, pędy bambusa, smaż 5 minut. Wszystko przełóż do garnka, zalej 1,2 l wody, włóż pierś, całość gotuj na niewielkim ogniu 20 minut.

2. Pierś wyjmij z wywaru, pokrój w plastry lub podziel widelcem na mniejsze części. Do wywaru dodaj kawałki mięsa, kiełki fasoli, przypraw sosem sojowym, startym imbirem, curry,solą i pieprzem, gotuj jeszcze 5 minut, przed podaniem, wymieszaj z liśćmi sałaty. Do zupy możesz dodać pokrojoną cykorię, kawałki selera naciowego i roszponkę.

Orientalna zupa z kurczakiemInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas