Zupa warzywna z kukurydzą, chili i makaronem nitki

Szybka i lekka zupa warzywna.

Zupa warzywna
Zupa warzywnamateriały prasowe

Sposób przygotowania

1. Warzywa myjemy.

2. Cukinie i bakłażana kroimy w półplasterki, paprykę w paseczki, z kukurydzy obkrajamy ziarna.

3. Papryczkę chili drobno siekamy. Ilość dodajemy wg uznania. Jeśli zupę mają jeść dzieci, wystarczy około 1 cm kawałek.

4. Przekładamy warzywa  do garnka, dodajemy olej i podsmażamy 5 minut, ciągle mieszając.

5. Dodajemy bulion i świeże zioła.

6. Gotujemy około 15-20 minut by warzywa nie rozgotowały się.

7. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

8. W tym czasie makaron nitki gotujemy 6 minut, po czym odsączamy go i przelewamy zimną wodą.

9. Do miseczek nakładamy porcję zupy.

10. Podajemy z makaronem i posypujemy ziołami i jeśli ktoś lubi to dodajemy więcej chili.

Przepis na zupę gulaszowąInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas