Zupa z ciecierzycy z chrupiącym dodatkiem

Przepis poleca ekspert Dan Cake Robert Muzyczka - szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki

  • ciecierzyca – 300 g
  • soczewica zielona – 300 g
  • bulion warzywny – 2 litry
  • sól i pieprz – do smaku
  • sos sojowy – 3 łyżki
  • rozmaryn – 3 gałązki
  • Pieczywo chrupkie żytnie z sezamem np. Dan Cake – 4 kromki

Sposób przygotowania

Ciecierzycę namoczyć, odstawić na kilka godzin. Soczewicę gotować na bulionie warzywnym do miękkości. Ugotowaną soczewicę doprawić solą, pieprzem, dodać sos sojowy i rozmaryn. Całość zmiksować. Namoczoną ciecierzycę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Ugotowaną ciecierzycę połączyć z przyprawioną, zmiksowaną soczewicą. Podawać z kromką pieczywa chrupkiego żytniego z sezamem np. od Dan Cake.

Reklama

Smacznego!


INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje