Zupa z cukinią i bazylią

Działa przeciwzapalnie, pobudza metabolizm, korzystnie wpływa na krew.

Zupa z cukinii
Zupa z cukinii123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmażaj czosnek i por przez 3 minuty. Dodaj cukinię i całość smaż jeszcze przez 10 minut. Wrzuć skórkę z cytryny i wlej wodę, doprowadź do wrzenia. Zgaś ogień i posyp bazylią. Zblenduj do uzyskania gładkiej konsystencji. Dopraw do smaku.

Przepis pochodzi z książki "Zielona seria. Tylko zupy", F. Green. "Zielona seria" to zestaw nowoczesnych i praktycznych poradników z atrakcyjnymi pomysłami, jak szybko zrobić niebanalny, oryginalny, a przede wszystkim wartościowy posiłek, zgodnie z obraną dietą.  

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas