Zupa z grzankami

Brukselki - niepozorne małe „kapustki” można jeść nie tylko jako jarzynkę! Świetnie nadają się na zupę, sałatkę, a nawet do babeczek!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Obierz pietruszkę, marchewkę i cebulę. Pokrój na duże kawałki. Zalej bulionem i ugotuj. Dodaj brukselkę i gotuj jeszcze 10-15 min, by zmiękła(kilka surowych listków możesz zostawić do dekoracji).Zdejmij z ognia, ostudź. Połowę brukselki wyjmij, resztę zupy zblenduj. Brukselkę ponownie dołóż. Dopraw, zabiel śmietaną i podaj z grzankami i ew. podsmażonym, pokrojonym boczkiem.

Zupa cebulowa - francuska zupa z grzankamiInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas