Zupa z kukurydzy
Zaskocz swoją rodzinę nowym smakiem. Zupa z kukurydzy to idealne danie, które przyrządza się łatwo i szybko. Kukurydzę uprawiano już 5 tys. lat temu. Zawiera m.in. skrobię, białko a także wiele witamin z grupy B - to tylko niektóre z jej zalet.
Smaczna i zdrowa zupa z kukurydzy. 123RF/PICSEL
Składniki:
- 25-30 dag kukurydzy z puszki lub świeżej
- 2 szklanki bulionu drobiowego
- 1/4 szklanki jogurtu naturalnego lub śmietany
- ząbek czosnku
- łyżka oliwy
- kminek
- imbir mielony lub surowy
- kurkuma
- sól
- pieprz
- koperek
Sposób przygotowania:
Na oliwie podsmażyć kminek, dodać kukurydzę i bulion, po czym gotować ok.10-15 minut. Doprawić do smaku i zmiksować, wlać jogurt. Posypać siekanym koperkiem. Podawać z dodatkiem ryżu lub ziemniaków puree.