Zupa z morszczukiem (po 10. miesiącu)

Ryb w naszej diecie powinno być więcej. Morszczuka wykorzystaj do zrobienia smacznej, lekkostrawnej zupy. To danie doskonałe dla maluchów i osób, które chcą zrzucić zbędne kilogramy.

Taka zupa polecana jest osobom będącym na diecie.
Taka zupa polecana jest osobom będącym na diecie. 123RF/PICSEL

Składniki:

  •  1/2 marchewki
  •  1/4 pietruszki
  •  1/2 ziemniaka
  •  20 g surowego fileta z morszczuka
  •  1 łyżeczka masła, oliwy lub oleju

Sposób przygotowania:

1. Marchew, pietruszkę i ziemniaka starannie umyj, obierz, a następnie ponownie opłucz.

2. Umyj i podziel na kawałki filet z morszczuka. Upewnij się, że nie ma w nim ości.

3. Tak przygotowane warzywa i rybę włóż do ok. 300 ml wrzątku i gotuj dotąd, aż wszystkie składniki staną się miękkie.

4. Zmiksuj zupkę. Dodaj do niej masło, oliwę lub olej i ponownie zagotuj danie.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas