Zupa z pomidorów i boczku

Każdy z nas ma własny sposób na przygotowanie zupy pomidorowej. Czasami warto jednak wypróbować nowy przepis. Oto pomysł na pomidorową z boczkiem.

Pomidorowa z boczkiem smakuje wyjątkowo.
Pomidorowa z boczkiem smakuje wyjątkowo. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • wywar z szyjki indyka
  • 1 marchew
  • ½ małego selera
  • 1 pietruszka
  • koncentrat pomidorowy
  • 4 plasterki boczku
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • czosnek
  • płatki ryżowe błyskawiczne
  • natka pietruszki

Sposób przygotwania:

Na wywarze z szyjki ugotować grubo starte warzywa. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. Boczek pokroić w kostkę i stopić na patelni.

Dodać posiekaną cebulę i smażyć chwilę razem, po czym dodać do zupy. Natkę pietruszki posiekać i dodać do zupy, ryż nałożyć na talerz i zalać gorącą zupą.

Można zamiast boczku dodać do zupy mięso z szyjki indyka.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas