Zupa z soczewicą

Syci na długo!

Składniki:

  • 2 szklanki zielonej soczewicy
  • 30 dag boczku wędzonego
  • włoszczyzna
  • czerwona cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ziela angielskie
  • 3 liście laurowe
  • majeranek
  • szczypta kuminu
  • sól pieprz

Przygotowanie:

1. Soczewicę wypłucz, zalej 1,5 l wody, dodaj włoszczyznę, ziele angielskie i liście laurowe, gotuj 10 minut. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, dodaj pokrojoną w plastry cebulę, usmaż.

Reklama

2. Do wywaru dodaj boczek z cebulą, przypraw. Gotuj 30 minut, aż soczewica będzie miękka.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje