Zupa z soczewicy

Wypróbuj coś nowego!

Składniki: 40 dkg wędzonych żeberek lub innego wędzonego mięsa,
25 dkg soczewicy,
2 listki laurowe,
2 ząbki czosnku,
400 ml śmietany,
3 dkg mąki,
sól, pieprz,
ocet lub sok z cytryny

Reklama

Wykonanie: Soczewicę namoczyć dzień wcześniej. Wędzone mięso zagotować. Kiedy będzie na wpół miękkie, dodać soczewicę, czosnek, liść laurowy. Gotujemy do miękkości. Wymieszać śmietanę z mąką, wlać do zupy i gotować jeszcze 10 minut. Do smaku dodajemy sól, pieprz, ocet. Uwaga. Można gotować zupę wraz z ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Agata

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: zupa | soczewica

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje