Zupa z wołowiną

Może zastąpić dwudaniowy obiad.

Składniki

  • 30 dag wołowiny (karczku lub mostka bez kości)
  • 5 średnich pieczarek
  • czerwona papryka
  • 2 cebule
  • kilka liści białej kapusty
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 łyżki oleju
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • kminek
  • sól
  •  pieprz

Przygotowanie

1. Mięso umyj, pokrój w kostkę, warzywa obierz, umyj i pokrój w cząstki. W dużym garnku rozgrzej olej, podsmaż wołowinę, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, smaż 5 minut. Wrzuć pozostałe warzywa (poza kapustą), słodką paprykę i przeciśnięty czosnek, smaż 10 minut.

Reklama

2. Do garnka wlej 1,5 l wody dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj około 1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie.

3. Zupę posól, posyp pieprzem, dodaj kapustę i kminek (może być w nasionach lub mielony). Gotuj pięć minut. Podawaj z grzankami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje