Żurawinowy przysmak

Każdy się skusi na... kilka kawałków!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj skórkę otartą z jednej cytryny, mleko, roztopione i przestudzone masło, olej, mąkę, proszek do pieczenia. Miksuj, aż ciasto będzie gładkie i jednolite. Na koniec ubij białka i dodaj.
2. Do ciasta dodaj następnie żurawinę i delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką.
3. Ciasto przełóż do natłuszczonej masłem i wysypanej bułką tartą formy z kominkiem lub keksówki. Piecz około 50minut w 180°C. Po ostudzeniu udekoruj lukrem i ew. żurawiną.

Szybkie i pyszne ciasto z kruszonkąInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas