Marynata do jasnego drobiu

Aby drób smakował jeszcze lepiej, wcześniej go zamarynuj. Szef kuchni Adam Chrząstowski zdradza swój przepis.

Drób będzie smakował lepiej, jeśli go zamarynujesz
Drób będzie smakował lepiej, jeśli go zamarynujeszPicsel123RF/PICSEL

Składniki:

  • 250 ml gęstego jogurtu
  • skórka tarta z 1 cytryny
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka kardamonu w proszku
  • 1/2 łyżeczki chili w proszku
  • 1 łyżka soli

Sposób przygotowania:


Wszystkie składniki łączymy i mieszamy z porcjami mięsa. Marynujemy do 3 godzin. Przed wyłożeniem mięsa na ruszt zdejmujemy marynatę.

Przepis przygotował Adam Chrząstowski

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas